Certificaten en merken

Kwaliteit en verantwoording deze twee eigenschappen staan bij Spreadshirt hoog in het vaandel. Als het om textiel gaat, kunnen toegekende certificaten en kwaliteitskenmerken uitsluitsel geven. Ze geven aan of een fabrikant zich houdt aan geldige standaarden en zijn waren produceert onder faire, milieubewuste omstandigheden. En de actualiteit wordt in het oog gehouden: alle certificaten moeten regelmatig worden vernieuwd.

Welke kenmerken, certificaten en lidmaatschappen onze producenten ons presenteerden op het tijdstip van de laatste actualisering (03/2018), kun je – zonder aanspraak te kunnen maken op de voltalligheid – in de volgende lijst zien. Door het aanklikken van de betreffende aanduiding komt je op de bijbehorende website. Je kunt bovendien te weten komen of een fabrikant onze gedragscodeheeft ondertekend.

Heb je nog meer vragen over onze producten of producenten, neem dan even contact op met ons vriendelijke service team: +31 30 3100057.

Textielen

AWDis

  • Certificaten en kenmerken: REACH
  • Lidmaatschappen: WRAP

www.ralawise.com

Babybugz

Lief voor baby‘s: het complete productassortiment van Babybugz, het baby- en kleutermerk van de Britse textielfabrikant Mantisworld, heeft het certificaat Oeko-Tex® Standard 100. Voor een betere verdraagzaamheid ziet de fabrikant bovendien af van allergieveroorzakend nikkel in ritssluitingen en drukkertjes.

www.mantisworld.com

BagBase

www.beechfield.com

B&C

Geen compromissen bij de Belgische fabrikanten B&C: alle T-shirts, polo shirts en sweatshirts hebben het certificaat Oeko-Tex® Standard 100. Als lid van de Initiative Business Social Compliance Initiative (BSCI) verplicht het bedrijf zich bovendien tot het nakomen van sociale standaards in alle toeleverancierlanden.

www.bc-collection.eu

Beechfield

Bij Beechfield kun je er zeker van zijn dat je faire en eerlijk geproduceerde caps en mutsen krijgt. Sociale verantwoording, milieubescherming en het strikt nakomen van wetten behoren voor de fabrikant tot de bedrijfsethiek net als de regelmatige controle. In de eigen werkplaatsen, maar ook in die van de toeleveranciers.

www.beechfield.com

Bella + Canvas

Gezonde leefstijl, sociale verantwoording: bij Bella praten ze hier niet alleen over, ze doen het ook en praten er dan over: de bedrijfsgebouwen hebben allemaal zonne-energie, ze rijden met hybride auto’s, gebruiken FSC gecertificeerd papier en vieren boom-plant-ceremonieën. Voorbeeldig!

  • Certificaten en kenmerken: CPSC

www.bellacanvas.com

Cito

Het label Cito van de Duitse ondergoedfabrikant ESGE staat voor smart mannenondergoed in business look. Als lid van de werkgroep voor sociale verantwoording GOTS zet het familiebedrijf zich in voor duurzame aanbouw en productieprocessen in de gehele textielbranche.

www.esge.de

Flexfit

De enige echte: Flexfit bekroonde zijn positie als top merk onder de caps toen hij het Poly-Weave Spandex liet patenteren. Dat is de stof waaruit de elastische, ongelooflijk comfortabele petten zijn gemaakt, die altijd goed zitten. Een kwestie van eer dat alle materialen en fabricageprocessen milieuvriendelijk zijn en streng worden bewaakt.

www.flexfit.com

Fruit of the Loom

The fruit Code noemt Fruit of the Loom zijn bedrijfseigen gedragscodex. Achter deze eenvoudige omschrijving zit behoorlijk veel: de code staat voor duurzame, stabiele textielproductie en eerlijke arbeidsvoorwaarden en geldt niet alleen voor de eigen productieplaatsen, maar ook voor die van de toeleveranciers.

www.fruitoftheloom.eu

MBW

MBW is gespecialiseerd in reclameartikelen zoals onze teddybeer; geproduceerd wordt in het Verre Oosten. Juist daarom is de lopende kwaliteitscontrole en sociale verantwoording voor het familiebedrijf zo belangrijk. Het bedrijf werkt in de eerste plaats samen met bedrijven die voldoen aan de eisen van Business Social Compliance Initiative (BSCI) of International Council of Toy Industry (ICTI) en stellen deze bedrijven ter plaatse adviserende en controlerende teams ter beschikking.

www.mbw.sh/qualitaet

Result Headwear

Result Headwear staat sinds 1994 voor goede hoofdbedekkingen. De Britse firma verenigt urban look and feel met een duidelijke houding tegen kinderarbeid en iedere mogelijke vorm van uitbuiting en discriminatie op de werkplek.

www.resultheadwear.com

Russell

Als een bedrijf zoals Russell terugkijkt op een ruim 110-jarige bedrijfsgeschiedenis, is er veel goed gedaan. Hiertoe behoort zeker het van het begin af aan zetten op innovatie, kwaliteit en integriteit: tegenwoordig worden alle productieplaatsen gecontroleerd door de onafhankelijke organisatie WRAP en het gehele assortiment heeft het certificaat Öko-Ex 100.

www.russelleurope.com

SOL’s

The Fair Spirit - deze ondertitel geeft het merk Sol's zichzelf en je mag de Franse fabrikant aan zijn woord houden. De textiel- en tassenspecialist kan refereren naar een opmerkelijk aanbod aan certificaten en overeenkomsten: gecontroleerd textiel, Fair Trade, milieubescherming – zo blijven geen wensen onvervuld.

www.sols-europe.com

Spreadshirt

Met onze eigen collectie van Spreadshirt hebben we een grote droom uit laten komen. We willen trendy bewustzijn en briljante drukresultaten met elkaar verbinden. Alle producten van de Spreadshirt collectie zijn gecertificeerd volgens Öko-Tex® Standard 100.

Stanley & Stella

Het Europese trendlabel Stanley & Stella is meer dan alleen een producent van goede ecologische kleding. Stanley & Stella vertegenwoordigen alles wat telt op het gebied van kleding: ze verenigen absolute draagbaarheid met een vleugje Rock’n’Roll en een diepgroen geweten. Van bio-katoen-boer tot kledingfabrikant kiest het label uitsluitend voor partners die duurzaam en milieubewust handelen en respectvol omgaan met hun medewerkers. Daarvan hebben Stanley & Stella zich persoonlijk overtuigd.

www.stanleystella.com

Stedman

Promotie-shirts die voldoen aan de hoogste eisen. Deze doelstelling heeft Stedman ruim zestig jaar geleden hoog in zijn vaandel geschreven. De Amerikanen zijn tot de dag van vandaag trouw gebleven aan dit motto. Tot hun eisen behoort ook het nakomen van normen als OEKO-TEX® 100 en een bedrijfsbeleid dat fairness en integratie nastreeft. Certificaten en zegels: OEKO-TEX® Standard 100

www.stedman.eu

Urban Classics

Urban Classics staat voor trendy en draagbare streetwear met duurzame kwaliteit. Deze kwaliteit berust niet op de laatste plaats op een verantwoordelijke omgang met ressources en een faire behandeling van de medewerkers waarvoor Urban Classics zich als lid van de Business Social Compliance Initiative (BSCI) sterk maakt.

  • Lidmaatschappen: BSCI
  • Spreadshirt gedragscode ondertekend

www.urban-classics.net