Succestips voor Marktplaats designers

Op de Spreadshirt Marktplaats bereik je een enorm publiek. Iedere maand bezoeken meer dan 2,4 miljoen klanten onze Marktplaats. Je kunt jouw designs aan hen presenteren. Je verkoopt geheel zonder risico! Je stelt de designs ter beschikking en wij zorgen voor de rest, van de opslag tot de klantenservice. Bovendien kun je deelnemen aan onze design features en heb je toegang tot externe marktplaatsen, zoals Amazon en eBay.

1. Bedenk een concept

Eerst moet je je profiel op scherp zetten. Zoek een gat in de mark met een duidelijke doelgroep en maak designs die precies bij hen passen. Natuurlijk is het aanvankelijk eenvoudiger als je zelf tot deze doelgroep behoort. Maar je kunt vanzelfsprekend ook altijd designs voor onze klassieke onderwerpen maken. Probeer bij het maken van designs verschillende stijlen uit en experimenteer ook met onderwerpen. Als je meer wilt weten, over hoe je designs voor je doelgroep kunt maken, kijk dan op onze blog. Hier zijn nog meer waardevolle tips.

2. Kies je grafische tool

Kies een grafisch tool die bij jou en je eisen en kennis past. We hebben voor jou een kleine selectie samengesteld van dure tot gratis tools.

Het complex bewerken van afbeeldingen, maar ook het verwijderen van de achtergrond bij objecten kun je het best met Adobe Photoshop, Affinity Photo of Gimp.

Voor het maken van vectorontwerpen, zoals illustraties, logo’s en symbolen zijn Adobe Illustrator, Affinity Designer of Inkscape uitstekend geschikt. Alle op vector gebaseerde programma’s ondersteunen Scalable Vector Graphics (SVG).

Met een beetje oefenen zet je je designs in een op vector gebaseerd programma om en voeg je dan bv. effectfilters toe met een op pixels gebaseerd programma. Als je hulp nodig hebt bij het maken of bewerken van je designs, helpt onze grafische service graag

3. Keywords, productkeuze, designprijs

Zodra je een design hebt gemaakt, kun je die in de gebruikersomgeving uploaden. Let vooral op de keuze van de keywords, de naam en de beschrijving van je design. Let op een goede productkeuze en de passende designprijs.

Keywords

Kies toepasselijke, pakkende trefwoorden die het design goed beschrijven. Bedenk goed met welke keywords je doelgroep op de marktplaats naar designs zou kunnen zoeken. Handige keyword-tools zijn: Google AdWords-Keyword-Planer, kwfinder en Hypersuggest.

Producten

Publiceer je designs op zoveel mogelijk passende producten. Hoe meer producten je aanbiedt, hoe groter de keuze is voor je klanten. Pas voor de perfecte eerste indruk zo nodig de afmeting en de positie van je design aan het betreffende product aan.

Designprijs

Mettertijd krijg je er een goed gevoel voor wat je doelgroep wilt uitgeven voor een design. Ons advies voor het begin ligt bij € 3,50 per design. Bij hoogwaardige, zeer artistieke designs kun je de designprijs ook verhogen.

Tip

Om succesvol te zijn op de Spreadshirt Marktplaats, moet je regelmatig designs over actuele onderwerpen publiceren. Instagram, Twitter, Facebook en Google helpen je een gevoel te krijgen voor actuele trends. We adviseren je wekelijks nieuwe designs te uploaden

4. Je persoonlijke profiel: De showroom

Heb je al een aantal designs op onze Marktplaats gepubliceerd, dan zorg met de showroom voor meer zichtbaarheid en presenteer je werk. Je kunt een header afbeelding toevoegen, je kort voorstellen en links naar je sociale netwerken aangeven. Hoe je je showroom eenvoudig vorm kunt geven, lees je hier.

5. Doe iets voor je marketing

  • Gebruik voor je social media-activiteiten de promoties die je in de promotiekalender vindt.
  • Met Canva en Placeit kun je heel eenvoudig creatieve social media-posts maken, zoals bv. promoties aankondigen.
  • Met Moo.com bieden we je de mogelijkheid om hoogwaardig reclamemateriaal voor een voordelige prijs te ontwerpen.

Bouw een community op en houd regelmatig contact met je fans en followers. Deel je showroom en je designs op je social media-kanalen. Let erop dat je followers relevante designs delen. Dat kan ervoor zorgen dat je in de bestsellerlijsten naar boven schiet. Op onze blog vind je meer tips voor social media-marketing op Facebook en Instragram.

6. Blijf op de hoogte en word actief

  • Kijk regelmatig op onze blog en abonneer onze partner nieuwsbrief.
  • Neem deel aan onze regelmatige designwedstrijden. We houden je op de hoogte met onze nieuwsbrief en op de blog over nieuwe designwedstrijden.
  • Publiceer voor een nog grotere reikwijdte ook passende designs op onze andere platformen spreadshirt.net of spreadshirt.com
  • Download onze statistiek-app en houd je verkoop in de gaten! Bovendien krijg je waardevolle verkooptips.