Verantwoordelijkheid

Wij bij Spreadshirt nemen onze verantwoordelijkheid als onderneming en werkgever heel bewust en serieus. Hierbij is het voor ons belangrijk te letten op ons handelen en de effecten daarvan in de wereld, maar ook hier in Leipzig en op onze andere vestigingen.
We zorgen ervoor dat onze beslissingen transparant en te begrijpen zijn. Medewerkers, klanten en iedereen die in ons is geïnteresseerd, is uitgenodigd om deel te nemen. Onder het adres responsibility@spreadshirt.net staan we open voor vragen, suggesties en kritiek.

Verantwoordelijkheid tegenover het milieu

Duurzaamheid is voor ons belangrijk. Dat betekent onder andere dat we steeds meer overstappen op milieuvriendelijke shirts en ons afval zoveel mogelijk recyclen. Een belangrijke stap was voor ons de introductie van onze eigen collectie. Daar zijn we niet alleen heel trots op, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om meer invloed te hebben op de herkomst en de productie van de shirts die we bedrukken.

Verantwoordelijkheid tegenover handelspartners

Spreadshirt is eerlijk en fair Hiervoor hebben we een eigen gedragscodex. We letten erop dat onze leveranciers deze codex ondertekenen of een gelijkwaardige codex kunnen voorleggen. Aan de andere kant verplichten we ons om al onze handelspartners fair en rechtmatig te behandelen. Als we bijvoorbeeld leveranciers of handelaren uitkiezen zijn kwalificatie, ervaring en interesse doorslaggevend en nooit persoonlijke betrekkingen of mogelijke voordelen.

Verantwoordelijkheid tegenover medewerkers

Vlakke hiërarchieën, veel ruimte voor creativiteit en persoonlijke invloed evenals een inspirerende en ontspannen sfeer zijn de kenmerken van de werkomgeving bij Spreadshirt. Onze Feel-Good-Manager Stefanie zorgt ervoor dat niet alleen het werk leuk is, maar ook alles wat daarmee te maken heeft. Met tafelvoetbaltoernooien, gratis fruit, barbecue feestjes en nog veel meer draagt zij voor een belangrijk deel bij aan een vriendschappelijke en familiaire sfeer onder elkaar. Samen met onze personeelsafdeling heeft zij altijd een open oor voor persoonlijke aangelegenheden en vragen over het wonen in Leipzig en het werken bij Spreadshirt.

Verantwoordelijkheid tegenover medemensen

We geloven aan de vrije meningsuiting en de creatieve (zelf)expressie. Dit willen we mogelijk maken, ook als sommige meningen soms niet met onze persoonlijke mening overeenkomen. Daarom drukt Spreadshirt bijna alle geüploade designs, om het even of we je als persoon of bedrijf leuk vinden of niet. Vanzelfsprekend zijn er wel richtlijnen die we voor onze community hebben opgemaakt. We weigeren designs die illegale of ophitsende inhoud (hate speech) verbreiden, tot geweld oproepen of pornografisch zijn.

Extra inzet

Spreadshirt zet zich veelvuldig, doelmatig en wereldwijd in. We doneren bonte kledingkisten, vullen sponsoringspakketten met persoonlijk bedrukte artikelen voor cultuur, sport en sociale evenementen of ondersteunen grotere projecten met producten en ons knowhow. Zo kunnen we onze mogelijkheden als steeds groeiende onderneming voor waarden en dingen inzetten die voor ons belangrijk zijn. Op welke manieren we nog meer met mensen en groepen samenwerken, lees je hier.