Duurzame kleding

Ontdek duurzame mode om zelf te ontwerpen

Nu ontwerpen
Bereken hierbezorgtijd en verzendkosten
Op bestelling gedrukt in Europa
We produceren alleen wat je hebt besteld en zelf hebt ontworpen - vanaf een enkel exemplaar tot een grote bestelling. Helemaal zonder overproductie.
Omruil-percentage onder 2%
Er wordt minder dan 2% van de producten teruggezonden waardoor we tot de beste in de branche behoren. We doneren of recyclen alles wat naar ons wordt teruggezonden.
Groene stroom (niet alleen) voor groene producten
Sinds 2020 dekken wij de elektriciteitsbehoefte van onze servers in de EU en ons hoofdkantoor in Leipzig volledig met groene stroom.

Wij houden van bio – in alle categorieën

Ontdek onze duurzame merken

Groen, groener, groene design-ideeën

Vrouwen premium bio T-shirt
Mannen premium bio T-shirt
Mannen bio T-shirt
Mannen bio T-shirt
Mannen bio T-shirt
Mannen bio T-shirt
Mannen bio T-shirt
Vrouwen premium bio T-shirt

FAQ - vaak gestelde vragen

Wordt mijn gepersonaliseerde kleding zonder plastic verpakt?

Ja, sinds januari 2022 verzenden we grote bestellingen (vanaf ca. 5 producten) in papieren verpakkingen. We werken er hard aan tegen het eind van het jaar ook een verpakking zonder plastic te hebben voor kleine bestellingen. Meer over het onderwerp duurzaamheid en onze visie lees je hier.

Hoe weet ik welke producten zijn gemaakt van duurzaam materiaal?

Gebruik hiervoor de filterfunctie op de productpagina’s Als je op de knop duurzame kleding klikt, worden alle duurzame producten uit ons assortiment weergegeven.

Hoe duurzaam is de inkt die jullie voor het bedrukken van mijn kleding gebruiken?

Bij het digital-direct drukken, onze standaard druktechniek, worden duurzame inkt en vegane kleurpigmenten gebruikt. Het drukproces is bovendien bijzonder water- en stroombesparend.

Hoe gevarieerd is het duurzame assortiment van Spreadshirt?

Onze selectie biologische producten blijft groeien. Tot het eind van het jaar 2022 willen we duurzame alternatieven voor bijna ieder product aanbieden.

Worden alle producten print-on-demand in Europa bedrukt?

Ja, alle producten worden in Europa gedrukt en geborduurd; in onze productie in Legnica, Polen of in Krupka, Tsjechië. Print-on-demand betekent dat we pas drukken of borduren nadat het product is besteld. Daarom zijn onze producten bijzonder duurzaam.

Wat gebeurt er met teruggezonden artikelen?

Er wordt minder dan 2% van de producten teruggezonden waardoor we gelukkig tot de beste in de branche behoren. We doneren of recyclen alles wat naar ons wordt teruggezonden. Meer over het onderwerp doneren of recyclen vind je hier.

Welke duurzame maatregelen nemen jullie bij het produceren van mijn kleding?

Sinds 2019 gebruiken we bij het verwerken van de orders in onze productie geen papier meer, hiermee besparen we omgerekend 767 bomen per jaar. We investeren bovendien regelmatig in moderne, milieuvriendelijke technologieën en producten. Onlangs hebben we voor 10 miljoen euro moderne Kornit Atlas printers aangeschaft. Onze volgende grote stap zal de overstap naar verpakkingen zonder plastic zijn voor alle bestellingen.

Fair Fashion met persoonlijkheid

Je wilt met Fair Fashion shirts met een statement-opdruk een signaal geven? Groene designs laten je elektrische motor brommen? Tegen bio zeg je nooit nee? Dan zit je hier precies goed. Ontdek mooie producten die biologisch zijn geproduceerd en ontwerp mokken, hoodies, tassen, T-shirts en nog veel meer volgens je eigen voorstellingen. Je groene product wordt bedrukt met vegane en waterbesparende inkt (en heel veel liefde).

Ontdek nu duurzame producten

In ons assortiment vind je faire mode van verschillende merkenproducenten. En ook Spreadshirt produceert een eigen groene productlijn in de Premium collectie. Met je nieuwe T-shirt van biologisch katoen met gepersonaliseerd design en een duurzame drinkfles met je naam er op bewijs je dat Sustainable Fashion er echt mooi en individueel uit kan zien.

Bio of bio? Jij mag kiezen

Ook op het gebied van faire mode heb je een grote keuze: kies een van de vele T-shirts uit voor jezelf of om weg te geven. Ontdek biologische slabbetjes en rompertjes voor de kleine rakkers. En je kunt ook zelf van top tot teen biologisch zijn, met joggingkleding, baseball-pet, tasje en nog veel meer artikelen uit de biologisch productie. En dat zelfs nog met een heel persoonlijke opdruk!

Heb je hulp nodig?
ma-vr 9-18 uur
Schrijf een e-mail
Contacteer ons via WhatsApp

Antwoord op werkdagen binnen 24 h